Door
In

Het kindgebonden budget is in 2015 hoger dan in 2014 voor ouders met een laag inkomen. Ook komt er een toeslag voor alleenstaande ouders (ouderkop) van € 3.050. Toch gaan veel ouders erop achteruit. De bedragen worden namelijk vanaf een lager inkomen afgebouwd, waardoor veel ouders ten opzichte van 2014 toch een lager kindgebonden budget zullen gaan krijgen. De afbouw gaat al lopen vanaf een inkomen ter grootte van het wettelijk minimumloon (23 jaar en ouder: € 19.767).

Ook wordt de vermogenstoets voor het kindgebonden budget iets verhoogd. Als het vermogen van de ouder alleen of ouders gezamenlijk op 1 januari 2015 meer is dan € 82.093 plus het heffingsvrij vermogen in box 3, dan bestaat geen recht op kindgebonden budget.

Tip:
Wilt u weten hoeveel kindgebonden budget u gaat ontvangen in 2015? Kijk dan op www.toeslagen.nl en maak daar de proefberekening. U kunt dit uiteraard ook aan ons vragen. Zorg ervoor dat uw belastbaar vermogen in box 3 niet te hoog wordt.

Let op!
Heeft u recht op zorg- of huurtoeslag of kindgebonden budget, houd er dan rekening mee dat de vrijstelling voor groene beleggingen in box 3 niet meetelt voor de toeslagen. Groene beleggingen tellen dus mee als vermogen voor de vermogenstoets.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt