Door
In

De verhoging van de belasting op leidingwater per 1 juli 2014 en 1 januari 2015 gaat niet door. Het heffingsplafond van 300 m³ per aansluiting per jaar blijft in stand. Dit plafond zou oorspronkelijk per 1 juli 2014 komen te vervallen waardoor bedrijven aanzienlijk meer kwijt zouden zijn aan leidingwaterbelasting.

Na overleg met verschillende koepelorganisaties van bedrijven en andere partijen die betrokken zijn bij de wijzigingen in de leidingwaterbelasting en na inventarisatie, is gebleken dat het vervallen van het heffingsplafond van 300 m³ per 1 juli 2014 tot een groot aantal niet beoogde gevolgen leidt. Van negatieve milieueffecten, tot ontmoediging van innovatie, complexe uitvoering en willekeurig ogende gevolgen voor een beperkte groep bedrijven.

De niet beoogde gevolgen zijn dermate groot dat het kabinet het niet langer gewenst vindt om de wijzigingen in de leidingwaterbelasting per 1 juli aanstaande en 1 januari 2015 daadwerkelijk in te voeren. Het vervallen van het heffingsplafond zal daarom worden ingetrokken. Dat betekent een tegenvaller voor de schatkist van € 80 miljoen per jaar. Het kabinet wil deze derving dekken via de milieubelastingen. Een nieuwe maatregel zal worden uitgewerkt en opgenomen in het Belastingplan 2015 dat op Prinsjesdag zal worden gepresenteerd.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt