Door
In

Per 1 januari 2011 is onder de naam werkkostenregeling het nieuwe regime voor vrije vergoedingen en verstrekkingen van kracht geworden. Aanvankelijk was het de bedoeling dat na een aantal jaar proefdraaien de regeling verplicht zou worden ingevoerd per 1 januari 2014. Dit bleek echter niet realistisch, met als gevolg dat de definitieve invoering met een jaar is uitgesteld naar 2015.

Let op! Dit betekent dat u alleen nog in 2014 kunt kiezen of u de werkkostenregeling gaat toepassen of dat u vooralsnog vasthoudt aan de overgangsregelgeving.

De verwachting is dat in het eerste kwartaal 2014 nog wijzigingen gaan komen waar het gaat om de toepassing van de werkkostenregeling. Op dit moment bestaat nog geen duidelijkheid over de inhoud van deze aangekondigde wijzigingen. Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen te melden zijn.

Zorg dat u, als u nog niet over bent, wél alvast in beeld hebt welke vergoedingen en verstrekkingen u als werkgever allemaal doet. U kunt op die manier snel schakelen áls de wijzigingen bekend zijn. Houd er rekening mee dat de implementatie (denk hierbij aan het aanpassen van de arbeidsvoorwaarden, het aanpassen van de inrichting van uw administratie en mogelijk proefdraaien) ook de nodige tijd gaat kosten, dus plan hiervoor in het laatste kwartaal van dit jaar tijd in.

Let op! Bij het niet tijdig aanpassen van de administratie aan de werkkostenregeling loopt u het risico op onjuiste aangiften loonheffingen alsmede op eventuele naheffingen en boetes.

 

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt