Door
In

De Belastingdienst geeft zwartspaarders tot uiterlijk 1 juli 2014 nog een boetevrije kans om zich vrijwillig te melden met hun zwarte geld.

Daarna gaan de oude regels weer gelden waarbij zware boetes worden uitgedeeld: 30% van de ontdoken belasting. Vanaf 1 juli 2015 stijgt de boete zelfs naar 60% van de ontdoken belasting.

Wie bepaalde inkomsten of vermogen (binnenlands en buitenlands) in het verleden niet of niet volledig aan de Belastingdienst heeft doorgegeven, heeft de mogelijkheid om zijn aangifte inkomstenbelasting vrijwillig te verbeteren. Dit heet ook wel de inkeerregeling. Deze vrijwillige verbetering is alleen mogelijk wanneer de Belastingdienst nog geen lucht heeft gekregen van verzwegen inkomsten of vermogen.

Wie binnen twee jaar na het doen van onjuiste of onvolledige aangifte deze vrijwillig verbetert, krijgt geen boete. Daarna is een boete wel mogelijk, maar dit is nu tijdelijk versoepeld. Iemand die zich vóór 1 juli 2014 met een beroep op de inkeerregeling alsnog vrijwillig meldt bij de Belastingdienst, krijgt hierdoor alsnog geen boete.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt