Op 21 januari jl. bracht koning Willem-Alexander een werkbezoek aan de provincie Limburg, en wel aan Weert, Baarlo en Kessel. Bij het bezoek aan Baarlo had onze collega Rob Niessen de eer om met de koning in gesprek te gaan.

De reden van het bezoek was zelfsturing. De gemeente Peel en Maas heeft zelfsturing hoog in het vaandel staan, dat wil zeggen dat burgers c.q. kerkdorpen zelf met plannen komen, die dan samen met de gemeente verder uitgewerkt en gerealiseerd worden. Daarom werd in Baarlo het MFC De Engelbewaarder bezocht en in Kessel Kasteel Keverberg, 2 projecten van zelfsturing. In beide plaatsen waren er ronde tafelgesprekken met per kerkdorp een vertegenwoordiging. De vertegenwoordigers waren bestuursleden van dorpsraden, gemeenschapshuizen, dorpshuizen, MFC, dorpsontmoetingscentra, etc.

Rob Niessen was hierbij aanwezig namens Ut Gemeinsjapshoes Kessel-Eik. In 6 maanden tijd is een verbouwing doorgevoerd aan het gemeenschapshuis Kessel-Eik, de totale doorlooptijd bedroeg 17 maanden. De verbouwing is gerealiseerd in samenwerking met de gemeente, lokale bedrijven en een grote groep vrijwilligers, die mede ervoor gezorgd hebben dat niet het gehele subsidiebedrag nodig was.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt