Uw Arbobeleid en beleid omtrent ziekteverzuim

Het Arbobeleid van uw bedrijf omvat alles omtrent het beleid dat u als bedrijf voert op het gebied van arbeidsomstandigheden. Het doel van dit beleid is het beperken van gezondheidsrisico’s, het verminderen van ziekteverzuim en een bevordering van eventuele re-integratie van uw medewerkers.

U bent als werkgever bij wet verplicht ervoor te zorgen dat uw medewerkers veilig en gezond hun werk kunnen doen. De regels omtrent veilig werken zijn door de overheid vastgelegd in de Arbowet, het Arbobesluit en de Arboregeling. Het voeren van een Arbobeleid is in Nederland verplicht.

Opvolging verplichtingen wetgeving (WVP)

Zoals hierboven beschreven is het in Nederland als bedrijf met 1 of meer werknemers bij wet verplicht een Arbobeleid te voeren. Heeft u nog geen Arbobeleid? Of heeft u moeite met het vaststellen van uw Arbobeleid? SmitsVandenBroek helpt u graag bij het samenstellen en uitvoeren van het Arbobeleid van uw bedrijf. We kijken, samen met u, naar een werkbare oplossing die zich binnen de huidige wetgeving bevindt.

Casemanagement/bedrijfsarts opvolging, contactmomenten

Een Casemanager is een specialist die er in een verzuimtraject voor zorgt dat iedereen weet wat hij of zij moet doen en zorgt voor navolging zodat de taken ook worden opgepakt en uitgevoerd. Iemand met een helikopterview binnen het hele traject, die weet wat de status is en zorg draagt voor een juiste aanpak en spoedige re-integratie van uw medewerker.

Re-integratie verplichtingen, wat kan wel/niet?

Wanneer één van uw medewerkers (langdurig) ziek is wilt u natuurlijk dat het re-integratietraject zo soepel mogelijk verloopt. Maar wat zijn uw verplichtingen binnen dit traject? Onze professionals nemen u bij de hand en zorgen voor een zo goed mogelijk verloop van een re-integratietraject binnen uw organisatie. Zo zijn u en uw medewerkers altijd verzekerd van de beste hulp omtrent re-integratie.

Frequentie ziekmeldingen, opvolging gesprekken medewerker

U heeft een medewerker in dienst die zichzelf regelmatig ziek meldt. Hoe gaat u daarmee om? Ondanks dat u graag wilt weten hoe het met uw medewerkers gaat, bent u als werkgever gebonden aan allerlei restricties omtrent het welzijn van uw personeel. Hoe gaat u om met uw bedrijfsarts? Hoe zorgt u ervoor dat ziekmelding geen structureel probleem wordt? De professionals van SmitsvandenBroek helpen u bij het in goede banen leiden van uw volledige ARBO traject. Zo voorkomt u structurele problemen omtrent verzuim en blijven u en uw medewerkers gezond en gelukkig.

Hoog c.q. structureel ziekteverzuim?

Hoe gaat u om met een hoog structureel ziekteverzuim? Wanneer is ziekteverzuim eigenlijk te hoog? Door onze ervaring binnen vrijwel ieder werkveld zijn we bij SmitsvandenBroek goed op de hoogte van verschillende regels en wetgeving omtrent ziekteverzuim. Ook weten we hoe om te gaan en te reageren op bepaalde situaties. Heeft u vragen omtrent het ziekteverzuim binnen uw bedrijf? Aarzel dan niet en raadpleeg onze professionals.

Laat SmitsvandenBroek u helpen!

We nemen uw ziekteverzuimbeheer volledig uit handen. Dit vanuit een eigen regiemodel, samen met de betrokken direct leidinggevende van de zieke medewerker. Dit met business sense, en binnen de wetgeving.

Heeft u interesse? Neemt u dan telefonisch contact met ons op!

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt