Ondersteuning bij fusies en overnames

Tijdens en na een fusie of overname dient er veel geregeld te worden op het gebied van HR. Door gebruik te maken van onze expertise op dit vlak zijn we bij SmitsvandenBroek HR Advies & Personeelsdiensten in staat om u hierbij zo goed mogelijk te helpen en nemen wij u zoveel mogelijk werk uit handen.

Waar moet u aan denken na een fusie of overname?

Er komt veel meer kijken bij een fusie of overname dan alleen de handeling zelf. Zo kan er enorm veel veranderen voor de werknemers van één of beide bedrijven. Het is zaak dat u van tevoren goed nadenkt hoe u hiermee omgaat. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bepaalde arbeidsvoorwaarden veranderen. Arbeidscontracten dienen nagekeken te worden en er dient rekening gehouden te worden met zaken als pensioenopbouw. Voor dit soort zaken is het van belang dat er goede overgangsafspraken worden vastgelegd die wettelijk gegrond dienen te zijn. Ook pensioen, historische afspraken en verloop/ziekteverzuim zijn goed om te onderzoeken.

Due Dilligence bij fusies/overnames waar personeel bij betrokken is, is een belangrijke HR focus die de overnameprijs zeker kan beïnvloeden. Weet wat u koopt!

Dit en allerhande overige HR gerelateerde zaken pakken wij, samen met u, graag op! We bespreken samen met welke zaken u rekening dient te houden en werken samen toe naar een zo vloeiend mogelijke overgang.

Heeft u interesse? Neemt u dan contact met ons op!

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt