Door
In

Het kabinet wil op termijn de lasten op arbeid met € 15 miljard per jaar verlagen om zo 100.000 extra banen te creëren. Die lastenverlaging moet wel worden bekostigd en dat kan bijvoorbeeld met een verhoging van het lage btw-tarief dat nu op 6% staat. CNV Vakmensen heeft al laten weten dat een eventuele verhoging van het btw-tarief de kappersbranche meer dan 5000 banen gaat kosten.

Het kabinet wil nog deze kabinetsperiode een eerste aanzet geven tot een herziening van het belastingstelsel. In een op Prinsjesdag naar de Tweede Kamer gestuurde brief ontvouwt het kabinet acht keuzes voor een beter belastingstelsel dat niet alleen de werkgelegenheid en de economische groei bevordert, maar ook het huidige systeem van belastingen en toeslagen sterk vereenvoudigt. Een van de opties die in de brief wordt aangestipt is een verhoging van het lage btw-tarief om een lastenverlichting op arbeid te kunnen realiseren. 

Nu gaat het hier nog niet om concrete plannen. In de brief worden denkrichtingen gepresenteerd. Toch heeft CNV Vakmensen al laten weten niets te zien in een verhoging van het btw-tarief voor kappers. Deze CNV-vakbond zegt dat uit onderzoek blijkt dat een verhoging van het btw-tarief de kappersbranche meer dan 5.000 banen gaat kosten en dat dit haaks staat op de ambitie van het kabinet om juist voor meer werkgelegenheid te zorgen.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt