Door
In

De vervanging van de g-rekening door een depotstelsel gaat niet door. Het ministerie van Financiën heeft bij de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen aangegeven dat het depotstelsel definitief van de baan is. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

Het was de bedoeling dat het depotstelsel het systeem van g-rekeningen stapsgewijs zou vervangen. Nadat vorig jaar de invoering al tot nader order was uitgesteld lijkt nu het depotstelsel helemaal van tafel. Aan de Bond van Bemiddelings-en Uitzendondernemingen heeft het ministerie laten weten dat het gebruik van de g-rekening gewoon in stand blijft, maar dat het hele systeem wel toekomstbestendiger wordt.

Als aannemer of inlener kunt u uw risico op aansprakelijkheid beperken door een deel van de factuur van de onderaannemer of uitlener dat bestemd is voor loonheffingen of btw te storten op de g-rekening van de onderaannemer/uitlener. Mits voldaan aan de voorwaarden kunt u dan voor het gestorte bedrag niet meer aansprakelijk gesteld worden.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt