Door
In

Vanaf 1 januari 2015 kunnen buitenlands belastingplichtigen niet meer kiezen voor binnenlandse belastingplicht. Dat is van belang voor mensen die buiten Nederland wonen en Nederlands inkomen of vermogen hebben.

De nieuwe regeling voor kwalificerende buitenlandse belastingplicht gaat gelden voor mensen die wonen in een EU-land, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Zwitserland, op Bonaire, Sint Eustatius of Saba en die minimaal 90% van hun inkomen uit Nederland halen. Die mensen hebben dan in Nederland recht op de aftrekposten eigenwoningrenteaftrek voor de buitenlandse woning, de uitgaven voor inkomensvoorzieningen en de persoonsgebonden aftrek.

Let op! Mensen die nu niet voor binnenlandse belastingplicht hebben gekozen, kunnen vanaf 1 januari 2015 wel ‘kwalificerende buitenlandse belastingplichtige’ worden als zij over minimaal 90% van hun wereldinkomen in Nederland belasting betalen. 

Tip: Woont u in het buitenland en heeft u Nederlands inkomen en/of vermogen? Beoordeel nog in 2014 de gevolgen voor uw belastingplicht in Nederland. Voldoet u aan het 90%-criterium maar is het ongunstig voor u om straks automatisch te kwalificeren als buitenlands belastingplichtige, bekijk dan mogelijkheden om uw Nederlandse inkomen en/of vermogen te verlagen.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt