In Nieuws

De Eerste Kamer heeft de stemming over de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen op verzoek van Staatssecretaris Wiebes uitgesteld.
Wat betekent dit nu?

Wiebes schrijft dat hij uit de praktijk signalen heeft gekregen over het gebruik van de mogelijkheden om de (toekomstige) indexatie van de opgebouwde pensioenaanspraken op het moment van afkoop of omzetting ten laste van de fiscale winst te brengen. Met het oog op een ordentelijke besluitvorming in de Kamer acht hij het noodzakelijk inzicht te hebben in de effecten daarvan, in het bijzonder de grootte van de groep die hiervan gebruik maakt of kan maken. Hiervoor dient nader onderzoek plaats te vinden volgens de staatssecretaris.

Hij bereidt een novelle voor waarin eventueel flankerende maatregelen worden opgenomen en een wijziging van de datum van inwerkingtreding wordt voorgesteld. In die novelle zal dan met terugwerkende kracht worden voorzien voor de overige pensioenmaatregelen die in het wetsvoorstel zijn opgenomen.

Dit houdt vooralsnog in dat de formele wet per 1 januari 2017 nog niet definitief in gaat. Mogelijk dat na een aanpassing het wetsvoorstel wel met terugwerkende kracht met ingang van 2017 wordt ingevoerd.

Uiteraard houden wij onze relaties van het verloop van deze geplande wetswijziging op de hoogte en nemen tijdig de noodzakelijke maatregelen. Vooralsnog is er geen reden om al zaken op het gebied van het pensioen in eigen beheer te regelen.

 

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Koffie in handVergadering