In Nieuws

Op 8 december 2016 vond bij SmitsVandenBroek een ledenbijeenkomst plaats van het MakeTech Platform.

Het MakeTech Platform is een samenwerkingsverband van maakbedrijven in de Keyport regio (Midden-Limburg) en telt ruim 50 leden. Kennis uitwisselen en kennis delen is een belangrijke activiteit van het platform. Hiertoe worden regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd. SmitsvandenBroek is sponsor van het platform.

Bij veel leden van het platform is “Lean” als een management instrument binnen fabricageprocessen bekend en wordt het ook wel toegepast. Dat het ook elders kan worden toegepast, zoals in ondersteunende en administratieve processen, is minder bekend. Daarnaast ligt in maakbedrijven van nature de focus minder op dit soort processen, terwijl er wel degelijk ruimte ligt voor procesverbeteringen.

SmitsVandenBroek heeft voor het eerst, samen met de in Lean gespecialiseerde consultants van Arpa, Lean als verbetertool toegepast bij de totstandkoming van de jaarrekening bij ėėn van hun relaties, Bouwbedrijf Mertens. Het streven is te komen tot de jaarrrekening “binnen ėėn dag”. Door alle processtappen te analyseren, deze goed voor te bereiden en bij iedere stap te bepalen of en hoeverre die van toegevoegde waarde is, zijn belangrijke doorlooptijdverkortingen bereikt.

Jeroen Roumen van SmitsvandenBroek, Rob Smulders van Arpa en Marc Jeuken van Mertens Bouwbedrijf presenteerden hun (praktische) ervaringen en lieten ook zien hoe het in andere vergelijkbare processen is toe te passen.

Er werd geëindigd met een informele borrel.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
twee verschillende handenCadeaus