In Nieuws

In het wetsvoorstel ‘Wet invoering Beschikking geen loonheffingen’ (hierna: BGL) wordt in 2015 een webmodule geïntroduceerd die de Verklaring arbeidsrelatie (hierna: VAR) vervangt.

Deze interactieve webmodule is een faciliteit van de Belastingdienst. Het is een faciliteit die er op gericht is om, aan de hand van door de opdrachtnemer te beantwoorden vragen, vast te stellen of de opdrachtgever loonbelasting en premie volksverzekeringen moet inhouden en afdragen en premies werknemersverzekeringen verschuldigd is. Volgens het kabinet hoeft de webmodule niet te worden gebruikt als partijen geen behoefte hebben aan zekerheid vooraf. De webmodule maakt het volgens het kabinet voor opdrachtgevers en opdrachtnemers makkelijker, geeft nauwkeurige uitkomsten en is online beschikbaar.

Het bovenstaande heeft tot gevolg dat, op het moment dat de nieuwe wet in werking is getreden, er geen VAR meer kan worden aangevraagd. De belastingplichtige vraagt dan digitaal een ‘Beschikking geen loonheffingen’ aan.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
Meeting tweede kamerGeld schenken