In Nieuws

LeaRn 

SmitsVandenBroek heeft de aanpak van door het kantoor uit te voeren accountantscontroles in 2015 drastisch vernieuwd door de principes van Lean en de lerende organisatie (samen: LeaRn) te integreren in haar aanpak.

De belangrijkste uitgangspunten hiervan betreffen:

  1. Een uitgebreide gezamenlijke kick-off sessie waarin wij samen met uw medewerkers uw automatiseringsomgeving, uw interne beheersingsmaatregelen en onze controleaanpak bespreken.
  2. Intensieve afstemming van de op te leveren stukken voor de controle; u levert alleen stukken op die daadwerkelijk worden gebruikt en begrijpt welke rol deze stukken binnen de controle hebben.
  3. Directe feedback inzake mogelijke verbeteringen met betrekking tot uw administratieve organisatie en interne beheersing tijdens de diverse contactmomenten.
  4. Veel betrokkenheid van senior teamleden van SmitsVandenBroek bij de controle.
  5. Tips en verbeterpunten met betrekking tot het controleproces worden doorlopend genoteerd en samen met uw medewerkers besproken om het proces van de controle van het volgende boekjaar nog beter te maken.
  6. Focus op een zo kort mogelijke doorlooptijd van het controleproces.

Onze ervaring is dat deze aanpak leidt tot een intensievere samenwerking met meer kwaliteit, inzicht en plezier voor onze cliënt, waardoor wij elkaar naar een hoger niveau kunnen helpen. Onze toezichthouder het SRA heeft deze aanpak recent beoordeeld en het betreffende controledossier als voldoende geclassificeerd. Het SRA heeft zich hierbij ook positief uitgelaten over de gehanteerde aanpak.

Aanpak samenstelopdrachten

Wij zullen op korte termijn de principes van LeaRn ook gaan toepassen in onze samenstelpraktijk. Wij zullen u hierover op een later moment verder berichten.

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u vragen of opmerkingen? Neemt u vrijblijvend contact op met Jeroen Roumen.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
EtentjeSRA logo