In Nieuws

Het ministerie van Economische Zaken maakt 6.500 extra kredieten mogelijk voor ondernemers in het midden en kleinbedrijf. Dankzij een garantstelling van tachtig procent door EZ verstrekt de Europese Investeringsbank een lening van 100 miljoen euro aan Qredits Microfinanciering Nederland.

Minister Kamp: ‘Dankzij deze lening kunnen 1.200 kleine en middelgrote bedrijven een krediet krijgen tot € 250.000 en 5.300 ondernemers een microkrediet tot € 50.000. Naast financiering kunnen deze ondernemers ook coaching en online hulpmiddelen krijgen van Qredits, bijvoorbeeld voor het schrijven van een ondernemingsplan. Deze combinatie blijkt in de praktijk heel effectief.’

Qredits is een stichting die microleningen (tot € 50.000) en MKB-leningen verstrekt (tot € 250.000). De succesrate was tot nu toe echter niet hoger dan bij een gemiddelde bank , < 20% en de rente was vrijs fors (8,75-9,75%). Mogelijk worden de voorwaarden en de slaginskans nu wat soepeler. Qredits is wel een van de toonaangevende microfinanciering-instanties in Europa. De stichting heeft sinds de oprichting in 2009 inmiddels 7000 ondernemers gefinancierd voor een totaalbedrag van € 130 miljoen. De ondernemers hebben samen 10.000 banen gecreëerd in de Nederlandse markt.

Qredits is de eerste microfinanciering instantie in Europa die zo’n grote lening krijgt van de Europese Investeringsbank. De lening is tot stand gekomen door bemiddeling van het ministerie van Economische Zaken en het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI).

Koningin Máxima was bij de ondertekening aanwezig in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Dit Comité is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en richt zich onder meer op het vergroten van toegang tot financiering voor startende en bestaande ondernemers in combinatie met coaching. Daarnaast richt het comité zich ook op het stimuleren van ondernemerschap in Nederland.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
EnergielabelSpaarvarken